FOKUS 2017 is now over.
Stay tuned for FOKUS 2018!

Intro

FOKUS 2017 er slut for denne gang! Mange tak til alle der har taget del i festivalen.

Det er stadig muligt at se previews af de 10 udvalgte FOKUS 2017 videoer på hjemmesiden.

Følg Nikolaj Kunsthal på facebook og instagram og abonner på vores nyhedsbrev - http://www.nikolajkunsthal.dk/da/nyhedsbrev .

En stor tak til alle deltagende kunstnere, sponsorer og samarbejdspartnere!

Vi ses til FOKUS 2018!

FOKUS 2017 præsenterede en måned i videokunstens tegn fra den 9. februar til den 9. marts 2017.

Over 150 videoværker af kunstnere fra 22 forskellige lande blev sendt ind til FOKUS 2017. Årets festivaljury udvalgte de 10 bedste videoproduktioner, som blev præsenteret i programmet. I løbet af festivalen uddelte juryen tre priser til de endelige vindere af FOKUS 2017.

Søren Thilo Funders' "DOWN WITH DOMESTIC TRASH (Rubber Plant)" vandt hovedprisen på €1500!
Johanna Lecklins "Maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable: I simply am not there" og Paul Simon Richards' "L*a*b" modtog runners-up priserne på €500 hver.

Alle 10 videoer var tilgængelige på FOKUS app'en og på dette website under hele festivalperioden. De 10 videoer kunne også ses på udvalgte lokationer.


Videoer


Jury

Juryen til FOKUS 2017 har valgt at nominere 10 videoer ud af de mere end 150 videoer, der er indsendt fra 22 forskellige lande. De 10 videoer konkurrerer om at blive blandt vinderne af årets tre priser.
Juryen består af:

ANN LISLEGAARD: Billedkunstner
Ann Lislegaard bor og arbejder i København og New York. Hun er en af dansk kunsts fornemste repræsentanter for videokunst og arbejder især med 3D, lyd, skulptur og installationer i sine værker. Temamæssigt beskæftiger hun sig med science fiction, kønsroller og dyreuniverser, hvor hun bl.a. undersøger alternative tilgange til sprog. Hun har udstillet over
det meste af verden, bl.a. har man for nylig kunnet se hendes værker på Gwangju Biennalen, Overgaden, Kyoto Art Center og Tel Aviv Museum.

ANDREAS JOHNSEN: Filminstruktør og producent
Har som instruktør, producer og kameramand stået bag internationalt prisbelønnede dokumentarfilm siden 2002. Hans film har været vist på festivaler over hele verden og er blevet vist på tv i et stort antal lande. Han er bl.a. kendt for filmene KIDD LIFE, A Kind of Paradise, MURDER,
Ai Weiwei – The Fake Case og, senest, filmen BUGS.

ERIK BARKMAN: Projektkoordinator på The Animation Workshop
Tidligere har han bl.a. været informationsmedarbejder på ROSA
– Dansk Rock Samråd og Center for Traume- og Torturoverlevere (CETT). Sideløbende har han skrevet for kulturmagasiner og websites som GAFFA, Cinemazone og Strip!, og så er han chefredaktør på tegneseriewebsitet Nummer9.dk.

HELENE NYBORG BAY: Udstillingskoordinator, Nikolaj Kunsthal
Tidligere leder af Viborg Kunsthal. Har i en årrække siddet som bestyrelsesmedlem i Foreningen af Kunsthaller i Danmark og er medlem af bestyrelsen for Nordens Hus på Færøerne. I årene 2006–2011 drev hun sit eget galleri, Helene Nyborg Contemporary, i København.

ANDREAS BRØGGER: Leder, Nikolaj Kunsthal
Har i Nikolaj Kunsthal realiseret en lang række udstillinger med bl.a. Santiago Sierra, John Akomfrah, Stan Douglas, Dias & Riedweg, Karin Sander og Jeannette Ehlers. Har bidraget til en lang række bøger, tidsskrifter og aviser og har sammen med Omar Kholeif bl.a. redigeret Vision, Memory and Media (Liverpool/Chicago University Press). Medstifter af FOKUS videokunstfestival.