Intro

FOKUS 2018 vinderne er nu blevet fundet! Vi er glade for at kunne præsentere, at Vladimir Tomic "Time we Lost" vinder hovedprisen samt 1000 €. Vinderne af de to runners-up priser er Maria Kapajeva "Testshooting" samt Ana Pavlovic "Proposal", de vil hver modtage prisen på 500 € ! 

Stort tillykke til vinderne og tak til alle der kom forbi til årets FOKUS 2018 prisfest i Cinemateket.

Se alle 10 udvalgte videoværker i vores online biograf her på siden!

----------

Sæt dine vanlige streamingtjenester på pause og nyd et nyt FOKUS med videokunst, der bevæger sig langt fra mainstream!

FOKUS er nemlig igen i år flyttet ud af udstillingsformatets vanlige rammer, ud i byrummet og ind i din telefon eller tablet.

Vi håber, at rigtig mange vil se videoerne, enten via vores gratis FOKUS-app, på hjemmesiden, museerne eller i Nikolaj Kunsthal frem til d. 11. marts 2018.

Sluttelig vil Nikolaj Kunsthal gerne rette en stor tak til Statens Kunstfond og Dansk Filminstitut for at støtte festivalen, samt til Cinemateket og de ti venues, hvor man også kan se videoerne. På gensyn og god fornøjelse med FOKUS 2018!

 

 


Program

Du har i år mulighed for at se de 10 udvalgte Open Call videoer både i Nikolaj Kunsthal samt på udvalgte venues rundt omkring i København. 

FOKUS løfter igen i 2019 videokunsten ud af kunstens vanlige rammer og møder publikum på nøje udvalgte steder i byen – indenfor og udenfor – og på din egen mobiltelefon eller tablet. Blandt de udvalgte værker kåres vinderen af FOKUS 2019 som modtager præmien på €1000 samt Juryens Special Mention og Publikums Favorit som præmieres med €500 hver. Du kan læse nærmere om FOKUS Open Call her. 

Sidste år lagde op mod 10.000 vejen forbi festivalens værker, der blandt andet kunne opleves i Illum, på Hovedbiblioteket og i biograferne Grand, Gloria og Vester Vov Vov. Se alle 2018 venues!


Preview


Jury

JURY 2018

 

Annika Berg er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole (2015). Hendes afgangs film Sia fik en Robert for bedste kort film. Team Hurricane (2017) er Bergs spillefilmdebut. Filmen vandt en af fire hovedpriser, Verona Film Club Award, ved premieren på Venedig Filmfestivalens International Film Critics’ Week, der hylder spirende filmtalenter. Hun fik ligeledes Soundvenues Fremtidspris.

 

Lærke Lauta er billedkunstner bosiddende i København. Hun arbejder med medierne video, installation og maleri. Hun tog afgang fra Kunstakademiet i København i 2001 og har desuden studeret på Cooper Union, NYC og Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam. Lærke Lauta har haft soloudstillinger på en række museer og kunsthaller i USA og Europa. I Danmark har hendes arbejde været vist på bl.a. SMK, Aros, Brandts og Nikolaj Kunsthal. Hendes seneste soloudstilling var på Andersen’s Contemporary.

 

Søren Høy er administrerende direktør i produktionsselskabet Werksted og kunstbureauet artFREQ, der i 2017 arrangerede udstillingen Stanley Kubrick: The Exhibition. Cand.mag. i medievidenskab. Manuskriptforfatter, instruktør og producer af serier og dokumentar lm. Tidligere: Rektor for European Film College, skandinavisk korrespondent for The Hollywood Reporter, anmelder og featureskribent for Morgenavisen Jyllands- Posten samt TV-vært for DRs lmmagasin Filmland.Forfatter til ere bøger om film.

 

Tidligere leder af Viborg Kunsthal. Helene Nyborg Bay har i en årrække siddet som bestyrelsesmedlem i Foreningen af Kunsthaller i Danmark og er medlem af bestyrelsen for Nordens Hus på Færøerne. I årene 2006–2011 drev hun sit eget galleri, Helene Nyborg Contemporary, i København.

 

Andreas Brøgger har i Nikolaj Kunsthal realiseret en lang række udstillinger med bl.a. Santiago Sierra, John Akomfrah, Stan Douglas, Dias & Riedweg, Karin Sander og Jeannette Ehlers. Har bidraget til en lang række bøger, tidsskrifter og aviser og har sammen med Omar Kholeif bl.a. redigeret Vision, Memory and Media (Liverpool/Chicago University Press). Medstifter af FOKUS videokunstfestival.