Intro

SUBMISSION TIL FOKUS 2019 OPEN CALL ER SLUT!

FOKUS 2019 har inviteret alle til at sende videoværker ind til videokunstfestivalens kommende og niende udgave, der finder sted fra den 28. februar - 31. marts 2019. Både nye og etablerede kunstnere er blevet opfordret til at deltage.

FOKUS løfter i 2019 videokunsten ud af kunstens vanlige rum for at møde publikum i byrummet og på mobiltelefoner og tablets. FOKUS gør de bedste videoer frit tilgængelige for et dansk og internationalt publikum via nettet og på udvalgte venues under festivalen.
Alle de indsendte videoer bedømmes af en professionel jury.

Blandt de shortlisted videoer kåres en vinder af FOKUS First Prize på €1000 samt Juryens Special Mention og Publikums Favorit som præmieres med €500 hver.

Deadline for indsendelse var den 16. december 2018.


Jury

FOKUS 2019 jury udgøres af Simon Starling, kunstner, Rasmus Brendstrup, programredaktør hos Cinemateket, Helene Nyborg Bay, kunsterisk leder på Nikolaj Kunsthal and Maja Krebs Sørensen, Produktion and event co-ordinator i Nikolaj Kunsthal.


Deltag

Indsendte værker må max være 12 minutter og skal være produceret i 2017 eller 2018. Det koster 20 euro for deltagelse pr. video.

1. UDFYLD vores online tilmeldingsskema og læs betingelser for deltagelse. Der udfyldes ét skema pr. video.

2. INDBETAL et deltagergebyr på 20 Euro for deltagelse pr. video. Beløbet går til præmiering af vinderne samt til produktion og formidling af open call. Du vil blive guidet til online-betalingen ved tilmelding.

3. CHECK at din video opfylder de opstillede krav, der kan læses herunder.

Bidrag kan også sendes med alm. post på DVD eller USB stik til nedenstående postadresse:

Nikolaj Kunsthal
Att: FOKUS videokunstfestival
Nikolaj Plads 10
1067 København K

Mærk kuverten: ”FOKUS OPEN CALL” og angiv tydelig navn og adresse, som skal svare til det udfyldte online-tilmeldingsskema.
BEMÆRK: Du får besked pr. mail medio januar 2019, om din video er udvalgt til shortlisten. Hvis din video udvælges til shortlisten skal du snarest herefter indsende stills og trailer til videoen (deadline og specifikationer oplyses).


Krav til videoer

1. Der kan maksimalt indsendes 2 videoer pr. deltager. Videoerne skal være adskilt i to separate videofiler, ELLER på to separate DVD´er eller USB-stik.

2. Indsendte videoer må ikke overstige en længde på 12 minutter.

3. Man kan kun deltage med videoer, der er produceret i perioden 2017-2018, og vi modtager ikke videoer, der tidligere har været indsendt til FOKUS videokunstfestival.

4. Alle videoer skal kunne fremvises i ”landscape mode” og med enkeltskærmsvisning.

5. Din(e) video(er) skal være helt klar til fremvisning på festivalen – vi modtager ikke preview-versioner, og det er ikke muligt at indsende en ny version af en video efter tilmeldingsfristens udløb.

6. Videoer skal indsendes i formaterne DVD, Blu-ray, MPEG, AVI, MP4 eller MOV (vi foretrækker QuickTime .mov og .mp4 filer med H.264 eller Apple ProRes 422 som videocodec og ACC som audiocodec).

7. Størrelse for upload er 2Gb pr. video. Videoer indsendt pr. post kan være større.

8. Hvis det talte sprog i en video ikke er dansk eller engelsk, skal videoen forsynes med undertekster på dansk eller engelsk.


Betingelser

1. Nikolaj Kunsthal og FOKUS 2019 videokunstfestival forbeholder sig ret til at vise alle indsendte værker, i fuld længde, på Nikolaj Kunsthals online platforme samt på udvalgte venues frem til festvalens afslutning.

2. Som deltager på FOKUS 2019 videokunstfestival giver du desuden Nikolaj Kunsthal tidsubegrænset tilladelse til, vederlagsfrit, at anvende de stills og den trailer du har indsendt, på FOKUS' og Nikolaj Kunsthals online platforme samt i forbindelse med festivalens generelle markedsføring, formidling og dokumentation.

3. Som deltager på FOKUS 2019 videokunstfestival giver du Nikolaj Kunsthal tidsubegrænset tilladelse til, vederlagsfrit, at producere stillfotos fra de indsendte videoværker til FOKUS' og Nikolaj Kunsthals online platforme samt i forbindelse med festivalens generelle markedsføring, formidling og dokumentation.

4. Nikolaj Kunsthal og FOKUS 2019 videokunstfestival forbeholder sig ret til at gemme en kopi af det indsendte materiale i sit arkiv, herunder trailere, stills og videoer i fuld længde, samt til at tilgængeliggøre trailere og stills for publikum ved senere lejligheder. Tilgængeliggørelsen vil i så fald ske under de samme præmisser, som under FOKUS 2019 videokunstfestival, med tydelig angivelse af ophavsperson og materialets tillknytning til FOKUS 2019 videokunstfestival.

5. Når du deltager i FOKUS 2019 videokunstfestival, står du inde for, at dit videoværk er dit eget originale værk og ikke overtræder copyright eller andre rettigheder hos en tredje part. I tilfælde af, at dit bidrag indeholder materiale, som en tredje part har copyright over, er du ansvarlig for, inden deltagelse, at indhente tilladelse til anvendelse af materialet fra den pågældende part.

6. FOKUS 2019 videokunstfestival og Nikolaj Kunsthal kan ikke holdes ansvarlige for indholdet af deltagernes bidrag til FOKUS 2019 Open Call.

7. FOKUS 2019 videokunstfestival fralægger sig ethvert ansvar for materiale, der går tabt i posten eller på anden måde forsvinder, inden det er nået os i hænde. FOKUS 2019 videokunstfestival forbeholder sig retten til at afvise materiale, der ikke når frem inden deadline.

8. FOKUS 2019 videokunstfestival forbeholder sig retten til at diskvalificere indsendt materiale, der ikke opfylder ovenstående betingelser.

9. FOKUS 2019 videokunstfestival har ikke mulighed for at betale de kunstnere, der deltager i FOKUS 2019 Open Call.